Ostoskori

Kullatut korut - rihkamaa vai ei? Kaikki, mitä olet halunnut tietää kullatuista koruista

Kullatut korut - rihkamaa vai ei? Kaikki, mitä olet halunnut tietää kullatuista koruista

Aidot kultakorut maksavat paljon, ja kullattu koru onkin huomattavasti halvempi vaihtoehto. Mutta ovatko kullatut korut arvotonta rihkamaa?

Kultakorua etsiessä törmäät nopeasti eri laatuisiin kultakoruihin. Mitä oikein tarkoittaa, jos kultakorussa on vaikkapa merkintä 18K? Mitä eroa on kultakorulla ja kullatulla korulla? Onko jälkimmäinen vain halpa ja huono kopio aidosta ja ylellisestä kultakorusta?

Tästä blogista opit, mikä ero on kultaisella ja kullatulla korulla, sekä kannattaako kullattuja koruja ylipäätään ostaa. Blogista selviää vastaukset esimerkiksi näihin kysymyksiin:

  • Onko kullattu koru aitoa kultaa vai onko se jollain tapaa feikki?
  • Ovatko kullatut korut arvotonta rihkamaa?
  • Pysyykö kullatut korut hyvän näköisenä?
  • Aiheuttaako kullatut korut allergiaa?
  • Kestääkö kultaus?

Kullatut korut

Kullattuja koruja on olemassa erilaisia - on olemassa laadukkaampia versioita ja ei niin laadukkaita versioita kullatuista koruista. Hyvälaatuinen pinnoitettu koru antaa hyvän peittävyyden ja kultaus myös kestää koruissa hyvin. Erityisesti nykyään korujen kultaukset ovat entistä laadukkaammat.

Kullatun korun isoin etu on sen kultakorua edullisempi hintalappu - nykyään on mahdollista saada kaunis ja kestävä kultainen koru ilman korkeaa hintaa.

Mitä tarkoittaa korujen kultaus?

Kultaus on prosessi, jossa kerros kultaa asetetaan tai pinnoitetaan toisen metallin päälle galvanoimisen avulla. Pinnoitteen paksuus voi vaihdella, kuten myös kultauksen karaattiluku.

Karaatti on yleisesti käytetty vanha termi kullan pitoisuudelle. Karaatti tarkoittaa yhtä kahdeskymmensneljäsosaa (1/24) painosta. Kultakorujen merkinnät voivat olla siis joko pitoisuuden tuhannesosia tai karaatteja. Esimerkiksi merkintä 14K tarkoittaa samaa kuin 585 tuhannesosaa, eli 58,5% seoksesta on puhdasta kultaa. Mitä korkeampi karaattiluku, sitä enemmän korusta on puhdasta kultaa ja sitä täyteläisempi on sen kullankeltainen väri.

Koruja voidaan kultauksen ansiosta valmistaa kultaa halvemmasta materiaalista, mutta kultauksen ansiosta siihen saadaan kaunis kultainen pinta, ja sen valmistaminen on huomattavasti kustannustehokkaampaa.

Mitä hyötyä kultauksesta on?

Ilmeisin kultauksen hyödyistä on kullattujen korujen edullisempi hinta verrattuna aitoihin kultakoruihin. Kulta on erittäin kallis ja arvokas jalometalli, ja eritoten kullan ja muiden jalometallien hinnan nousu on vaikuttanut siihen, että nykyään muista metalleista valmistettuja koruja kullataan ja näin voidaan pitää korun valmistuksen kustannukset maltillisena.

Tällä tavoin kultaisia koruja saadaan edullisemmin tarjolle eikä upeista kultaisista koruista tarvitse maksaa mansikoita. Joskus on vain järkevämpää sijoittaa laadukkaasti kullattuun koruun - esimerkiksi 18 karaatin kullalla kullattu koru on syvemmän ja kauniimman kultainen kuin täyskultainen 9 karaatin kultakoru.

Esimerkiksi ne, jotka haluavat vaihdella koruja säännöllisesti, haluavat usein ostaa kullattuja koruja, sillä lukuisten korujen hankkiminen kultaisena tulisi hyvin kalliiksi.

Kullattu koru on myös huolettomampi ottaa mukaan vaikkapa matkalle - aidon kultakorun häviäminen on paljon suurempi kriisi kuin kullatun korun katoaminen.


Aiheuttaako kullattu koru allergiaa?

Kullatut korut ovat yleensä hyvin allergiaystävällisiä verrattuna moniin muihin korumateriaaleihin. Useimmat , jotka ovat herkkiä metalliallergioille tai ihoärsytykselle, sietävät kuitenkin kullattuja koruja hyvin: Kulta on luontaisesti hypoallergeeninen metalli, ja kultausprosessi vähentää mahdollisuutta ihon ärsytysreaktioihin.

Jos epäilet olevasi allerginen kullatuille koruille, voit kokeilla korun käyttöä ranteen sisäpuolella tai korvan takana olevalla ihoalueella muutaman päivän ajan ennen kuin käytät sitä näkyvällä alueella. Tämä auttaa selvittämään, aiheuttaako koru sinulle allergiaoireita ennen kuin päätät käyttää sitä normaalisti.

Yleisesti ottaen kullatut korut ovat turvallinen vaihtoehto, ja ne ovat usein ensisijainen valinta niille, jotka haluavat välttää allergioita ja ärsytystä koruja käyttäessään.

Kestääkö kultaus aikaa?

Ziro's Jewelryn koruissa käytämme PVD- eli Physical Vapor Deposition -tekniikkaa, joka takaa kultauksen laadun ja kestävyyden. PVD-kultaus on erityisen vahva ja pitkäikäinen menetelmä, joka suojaa korua naarmuilta ja kulumiselta.

Korumateriaalina kullatuissa koruissa käytämme kestävää koruterästä, joka on erinomainen valinta kullattujen korujen pohjamateriaaliksi. Se on allergiaystävällinen ja kestävä materiaali, joka ei värjää ihoa tai aiheuta ärsytystä. Kestävä koruteräs varmistaa, että kullattu korumme säilyvät kauniina ja kiiltävinä pitkään.

Lopuksi

Yhteenvetona voimme todeta, että kullatut korut eivät todella ole turhaa rihkamaa, vaan ne tarjoavat upean vaihtoehdon aidoille kultakoruille. PVD-kultaus ja kestävä koruteräs tekevät kullatuista koruistamme pitkäikäisiä ja tyylikkäitä, ja niiden huolettomuus tekee niistä ihanteellisen valinnan jokaiselle koruja rakastavalle. Osta kullattu koru ja nauti sen kauneudesta ja kestävyydestä vuosia eteenpäin!

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi